Contactar English Castellano Català

Què és l'OAdM?

L'Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) és una infraestructura científica gestionada pel IEEC en virtut d'un acord amb la  Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

L'OAdM està format per quatre instal·lacions destinades a la recerca en astronomia i dues estacions de mesura destinades a estudis meteorològics (Servei Meteorològic de Catalunya) i a qualitat ambiental (Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua - CSIC). L'equipament astronòmic consisteix en tres telescopis robòtics: La quarta instal·lació astronòmica és una càmera per a la detecció de bòlids i asteroides perillosos propers a la Terra (All-sky camera, IEEC).

L'objectiu principal de l'OAdM és proporcionar eines per dur a terme recerca astronòmica puntera i proporcionar el suport necessari per explotar les instal·lacions disponibles. Diversos instituts i universitats han contribuït activament amb supervisió científica i tècnica, així com aportant els recursos necessaris per al desenvolupament del projecte: l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Fundació Joan Oró (FJO).

Telescopi Joan Oró (TJO)

Telescopi Fabra-ROA-Montsec (TFRM)

Càmera all-sky del IEEC

Unitat XO del STScI

Estació meteorològica del SMC

Estació de la xarxa XVPCA